BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

04 December 2010

Dari Mata Arisa Vs Kau Laksana Bulan

Dari Mata Arisa dan Kau Laksana Bulan adalah cerita drama melayu yang diadaptasi dari novel melayu. Sekarang drama melayu dan movie banyak ambik jalan cerita dari novel. Kalau nak diikutkan drama dan movie, aku lebih suka kalau cerita tu didramakan. Sebab, cerita tu akan jadi lebih panjang bila didramakan, so tak ada la yang cut sana, cut sini(jalan cerita tergantung). Bila tengok cerita tu feel lebih la sikit kan(jiwang la pulak). Drama 'Dari mata Arisa' tu kalau tak salah aku dah lama dah, tapi cerita 'Kau Laksan Bulan' tu baru- baru la jugak main(kalau tak salah aku dalam tahun ni). Kebetulan kedua-dua drama yang aku tengok ni pelakon perempuan dia sama, Ayu Rhaudhah. Layankan aje la ye...





Dari Mata Arisa
(Novel : Kau sayangku)

YouTube : Dari Mata Arisa





Kau Laksana Bulan
(Novel : Kau Laksana Bulan)

YouTube : Kau Laksana Bulan





~~LOve This Song~~





Opick - Rapuh
(Lagu ni dari cerita Kau Laksana Bulan)





Artist : Opick
Lirik Lagu : Opick - Rapuh

Opick - Rapuh

detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepadaMu
yang terindah dalam hidup

meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepadaMu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah padaMu

maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintaiMu
dalam dadaku harap hanya
diriMu yang bertahta

detik waktu terus berlalu
semua berakhir padaMu


7 comments:

bloekoetoek said...

blog yang menarik...akan lebih mudah mungkin kalau blog ini mempunyai sekali-sekali mengangkat musik tradisi...makasih

zanna said...

Salam.

saya pun minat ngan kedua drama ni

A.N.I.T.H said...

like dis!

faza said...

saye suke 2 2 cete nie..jln cerita yang xborink..=)..

akuNAJWA said...

aaaa ashraf muslim memang smart! <3

fadhdeela said...

pernah tgk cite Kau Laksana Bulan..best cite dia!

im following u :P

Meh singgah: Fasha & Jejai Putus Cinta!

Anonymous said...

haha baru skang melayan cerita nie lepas baca novel dia.. cuma nak tau lagu2 tema dalam ni.. tau x lagu2 dia selain lagu alyah n opick ni? salam..