BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

24 May 2010

Rumahtangga musnah sebab gambar prono???Get Fireproof for that...



Movie ni memang dah lama sangat. Kalau tak salah aku masa tahun 2008 kot. Tapi baru-baru ni aku baru tengok movie ni dekat HBO(Channel 411-Astro). Movie ni memang best. Pada aku cerita ni memang tersangat la familiar dengan masyarakat kita sekarang ni. Tajuk movie ni 'Fireproof'. Apa yang 'Fireproof'nya??? Nak cerita pasal bomba ke cerita ni??? Dalam cerita ni lelaki tu memang kerja sebagai ahli bomba pun. Kita semua tahu jadi ahli bomba ni mencabar jiwa dan raga. Kalau aku tak bagi tahu pun korang boleh tahu kerja ni memang mencabar. Tapi yang paling best pasal cerita ni, sudah tentu cerita disebalik kehidupan ahli bomba tu.

Movie ni cerita pasal pasangan yang dah tak ada sefahaman dan dan hampir-hampir nak bercerai. Okey sebenarnya aku nak cerita, bila aku tengok movie ni, dia dah bagi tahu awal-awal punca kenapa rumahtangga dia orang retak. Puncanya...

  • Bukan sebab laki tu ada perempuan lain.
  • Bukan sebab laki tu kaki minum. Suka minum apa pulak laki ni. Suka minum kicap tengah malam ke apa.hahaha...bukan..bukan. Cerita orang putih ni kalau tak minum-minum memang tak sah.


Punca utamanya sebab laki tu suka tengok porno dalam internet. Sebab tu rumahtangga dia orang retak dan bini dia tak boleh nak terima perangai laki dia. Dia rasa laki dia lebih puas dan bernafsu tengok perempuan lain daripada bini dia sendiri. Bini dia rasa jijik dengan perangai laki dia sendiri. Punca dia sebab tu je. Lepas tu masalah dia orang makin berpanjangan bila ada lelaki lain yang ambil berat pasal perempuan ni. Biasalah perempuan, bila ada lelaki yang ambil berat pasal kita, hati perempaun ni cepat tersentuh.


Bila kita tengok sekarang ni, cerita-cerita prono ni senang sangat nak dapat. 'Semuanya hanya dihujung jari anda'. Dari sekecik-kecik budak, sampai la sebesar-besar orang, semua nak tengok benda-benda prono ni. Mungkin dalam cerita ni, dia menceritakan lelaki tu yang bermasalah dan kemudianya perempuan tu. Tapi pada aku cerita prono ni, lelaki dan perempuan pun sama naik je zaman sekarang ni. Sebenarnya yang paling penting 'pokok pangkalnya hati'. Cerita ni mungkin lebih kepada agama dia orang(kristian), tapi tak salah kita ambik iktibar dari cerita ni dan kita berpegang kepada agama kita.
Kalau nak tahu kesudahan cerita ni, pergi tengok sendiri di youtube kalau tak ada Astro.


p/s : Aku menangis kot tengok cerita ni....hahaha...=)




"Never leave your partner, especially in a Fire"












12 comments:

@ntu_@we said...
This comment has been removed by the author.
Khadijah Zek said...

jangan lupa tengok. sangat membuka mata kepada lelaki dan juga wanita..

@ntu_@we said...

owh. laki aku pun suke cite ni. die kate byk die belajar drp cite ni. sgt membuka mata

aku sendrik, tak penah tgk cite ni. tatau nk kate.


My New Post: Gold Vending Machine

zulkbo said...

salam..
sedih ke citer tu?
ciann..

Khadijah Zek said...

waalaikumusalam,
mula-mula cerita memang sedih.
tapi akhir cerita tu memang bahagia sangat...=)

sophie said...

Bengongnye suami..Isteri dah ade pun,nak tgok porno.

Khadijah Zek said...

tu la pasal..

ila-ali said...

Saya pun pernah buat topik ni kat blog saya . Ini link dia
http://ila-ali.blogspot.com/2010/02/kenapa-lelaki-suka-porno.html

Saya pun tertanya2 knp dorang suka sgt cerita porno. Klu pompuan tgk pun mungkin kerana nak tahu. tapi lepas tu taknak dah tgk lagi tp lelaki...sebb dorang ada 1 nafsu dan tak boleh nak disalurkan ke tempat lain kot...

ERSHAD said...

tak pernah tgk lg. nanti nak carilah.

Muhamad68 said...

Zaman sekarang ni x yah cakap masing dah tau tpi elok jga diambik iktibar agar kita x jadi cm tu

Muhamad68 said...

Dunia oh dunai yang sudah hampir penghujungnya semuanya sudah jadi cerca merba

milloveno eno said...

best ke..nk cri cm ne