BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

07 February 2010

Lu pikirlah sendiri de MOVIE....


Aduh....duh...duh....satu badan sakit2+sengal. Lepas main badminton hari tu,badan rasa macam injure je(pada hal satu badan sihat2 je).Tapi serius, separuh badan belah kanan rasa sakit2 dari tangan+kaki+b****t. Mungkin lupa nk warm up kot.Nak study untuk test pun rasa seksa,lagi2 bila time nak menulis. Pagi tu lepas puas memerah otak dan keringat(test),aku dengan member2 yang lain pergi jalan2 dekat Batu Pahat Mall. Nak release tension la konon2
. Dengan kaki yang masih terasa sengal2 tu,ku gagah kan jugak berjalan. Lepas habis makan,then is time for doing thing that i like the most "Window Shopping". Kita orang masuk kedai...keluar kedai...then masuk...keluar balik...masuk balik kedai x payah keluar2 dah lepas tu...hehehehe.Sampai la petang baru la terasa nak balik U.



Nak dekat chinese new year ni Semua benda nak dekorat dengan benda
yang merah2. Warna yang wajib ada.Kalau tiba2 nak tukar warna merah tu boleh x...(hehehehe)




Bila dah masuk area U tu,nampak banner untuk tayang amal "lu pikirlah sendiri de movie". Terasa nak tengok je, sebab ada member cakap pelakon vanida imran datang untuk tayangan malam ni(dah excited sangat2 ni).Tayangan untuk malam ni pukul 8.30,so kena mandi awal dan siap awal sebab nak dapat tempat duduk yang paling cun. Almaklum la kan,tayangan buat dekat dewan, tempat duduk pun flat je,bukanya macam wayang. Kalau datang lambat,confirm dapat tempat duduk area belakang2(xnak... xnak). Akhirnya seat yang diimpi2 kan. Barisan no.3 bukan dari belakang,tapi dari depan ye. Memang clear sangat la(happy...happy). Movie start lambat,janji pukul 8.30,last2 pukul 9 baru nak mula. Tak ada hal la sebab dah excited nak tengok vanida imran.Bila pelakon diumumkan nak masuk dewan,rasa pelik sangat.Kenapa x nampak pelakon perempuan pun. Dua orang pelakon lelaki yang datang pun macam x kenal je. Ish....x boleh jadi ni. Cari punye cari dan terus jugak mencari,sebab takut vanida masuk lambat.Hampanya,x ada pun vanida imran. Siapa yang cakap vanida datang tu memang la hampeh+busuk punye orang. Layan je la movie kan.



Tiket aku...!!!






Tiket rakan2 ku. Itu pun nak tangkap ke.
(punya suka la.....)




Movie "Lu pikirlah sendiri de movie" ni. Kalau x salahla kan,akan ada dekat wayang 11 february ni. Jalan cerita dah okey dah, dengan lawak2 nabil yang memang x kering gusi dibuatnya. Masalahnya dekat sini.Erm...scene2 dalam cerita tu.Ada sesetengah scene yang masuk 'tiba2'. Kalau setakat meet uncle hussien yang suka2 hati je tiba2 masuk tu,boleh lagi diterima.Scene ni masa nabil tiba2 datang rumah perempuan tu,then main gitar dekat buaian.Aku ingatkan scene ni pasal perempuan tu tengah ingatkan nabil,tu yang keluar nabil ada kat depan umah dia tu. Tapi macam x je.Ke aku yang x paham scene part tu kot...hahaha...entah la.Apa2 pun korang tengok sendiri la cerita tu.Aku x cakap cerita tu best sangat2. Tapi okey2 je...so aku bagi ***(3) dari *****(5) bintang. Jangan terpengaruh dengan muka mila dekat dalam poster. Sebab diakhir cerita nanti nabil bukannya dengan mila tapi...tapi...tapi.........hahahahaha(gelak jahat)....'Lu pikirlah sendiri'.






"LU PIKIRLAH SENDIRI de Movie"
















Kalau la dapat tangkap gambar dengan Nabil.
Alangkah seronoknya hari2 ku. Dapat tangkap dengan poster tu pun jadi lah.

3 comments:

mat salleh said...

trima kasih... review yg sgt sweeeet. sgt menghargaimu.

mat salleh said...

terharu tengok tulisan yg KD coretkan di sini, moga Tuhan murahkan rezekimu... Aamiiiin.

Khadijah Zek said...

thanks mat salleh...selalu2 la visit my blog..=)