BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

07 March 2010

Secrets to Clear Skin dengan Cik Bubzbeauty

How to get a good skin. I mean a really2 good skin!!!. Cakap orang putih pulak dia hari ni. Kulit muka aku memang ada masalah semenjak 2-3 tahun kebelakangan ni. Pakcik dan makcik jerawat ni asyik nak keluar je. Aku pun tak tahu, sebelum ni memang tak ada langsung masalah dengan seafood (my favorite...nyum2), tapi sekarang nak makan apa2 pun nak kena berpantang(macam orang lepas bersalin la pulak). Tapi sekarang macam dah okey sikit, sebab dah jarang makan udang, sotong, ketam, kerang dan ahli2 keluarga dia yang lain(lapar la pulak...sabar eja..sabar!!). Sekarang nak kena perbetulkan balik kulit muka yang ada bekas2 jerawat ni. Tapi yang penting, sekarang ni aku nak kongsi tip2 untuk dapatkan kulit muka yang clean and clear.





Okey2...bukan aku yang nak bagi tips. Tapi cik bubzbeauty yang nak bagi tips2 ni. Siapakah cik bubzbeauty??? Okey, dia adalah perempuan yang teramat la comel, nak cakap details pasal dia pun aku tak pandai sangat. Yang penting, dia memang popular di youtube dengan tips2 makeup dan kecantikkan. Mengikut kata dia, sebelum ni dia memang ada masalah dengan pakcik dan makcik jerawat ni. Tapi lama kelamaan, kulit dia beransur2 okey dengan rutin2 yang dia buat selalu (selalu atau tidak hanya dia yang tahu). Tapi aku cuba untuk buat rutin yang dia buat, tapi bukan semua(sebab kadang2 boleh hilang fokus jugak). Mungkin rutin2 ni memang korang pernah baca berpuluh2 kali di majalah atau blog2 yang lain.



  • kena minum banyak air. Kalau boleh 8 gelas satu hari.(aku cuba)
  • harus tidur dengan secukupnya.(8 jam sehari>>>mustahil pada aku)
  • bersenam okey. Amat2 la penting.(yang ni aku buat jugak,tapi kadang2. Bila ada free time)
  • Makan banyak buah dan sayur-sayuran.(aku buat bila di rumah,sebab kalau dekat sini waktu makan tak menentu)
  • jangan terlampau bergantung kepada produk kecantikan(tak cepat terpenggaruh)
  • Basic sangat2 okey. Clenser, toner and moisturizer(memang aku pakai hari2)
  • steam muka.(pernah buat sekali je seumur hidup, itu pun sebab pergi facial. Lepas tu haram tak pernah buat)
  • minum Green tea.(tengah diminum setiap hari)


(credit to Bubzbeauty)


**Ada tips2 dia yang aku tak letak dekat atas ni, sebab korang memang kena tengok video dia. (Paksaan untuk kebaikan)

8 comments:

Atohuro Trading said...

alah...kalau dah cun kompem cunnye...huhu

Khadijah Zek said...

masalahnya tak cun...huhuhu
bersyukur je dgn apa yg ada kan..kan..hehehe

mochi said...

adik die ni yg mmg confirm ratu jerawat ni xder plak die nk guard ker ape2 ker.....
hehehehehe
smpnyer ati mu....
huurrgghhh

mimi-moneyonline said...

minun air kosong bebanyak...basuh muka dengan pencuci tu...em...rasanya boleh maintain kaedah tu

Khadijah Zek said...

mochi:
HAHAHA...cik mochi..welcome2
akak pun tengah try2 ni...
jom kita try bersama2...

Khadijah Zek said...

mimi-moneyonline:
thanks mimi...basuh muka banyak mana pun, yg penting kena berpantang mkn jugak..hmm...=(

pak long said...

salam buat tuan umah...
kalau cam tu...sah jeliter kulit akakkkkkkkk...

noor afzan said...

ooo..cenggitu yea..
good idea..