BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

08 April 2010

Adamaya-Akasia...Cinta antara Kau Aku dan Dia






Wow..teruja bila tau drama "Adamaya" ni sedutan dari filem "I'm Not Single". Memang aku suka sangat tengok filem tu. Bila tengok Lisa Surihani dengan Farid Kamil, nampak sweet sangat dia orang berdua. Gaduh-gaduh lepas tu sayang-sayang (gaduh manja gitu). Seronok bila tahu filem ni dah di drama kan. Sebab bila tengok movie " I'm Not Single " rasa sekejap sangat, rasa tak puas tengok (dalam hati cakap "nak lagi...nak lagi"). Tapi untuk drama ni, watak hero bukan Farid Kamil sebab dah ditukar dengan Sein Ruffedge. Hurm..mamat ni pun okey jugak, muka pun boleh tahan. Wah..wah..pandai-pandai nak komen pasal laki orang kan. Tak ada la, sebab jarang sangat tengok dia berlakon. Rasa last cerita dia masa buat filem dengan geng Ruffedge dulu. Lepas kahwin senyap je. Then, tahun lepas baru keluar tv masa rancangan "Sehati Berdansa". Tapi watak Awal Ashaari dalam cerita ni Faizal Yusup ( bekas suami Nana). Tak ada la minat sangat dengan dia. Tapi disebabkan dia pandai berlakon, kira 'on' je la dia berlakon watak Awal Ashaari tu.



Nak tau kenapa aku cakap Faizal ni pandai berlakon. Sebab masa raya tahun lepas, aku ada tengok drama dia berlakon dekat tv1@tv2 (tajuk drama tu aku tak ingat dan tv mana satu pun aku dah tak ingat). Tapi memang serius masa aku tengok drama tu, aku siap boleh menangis lagi masa raya ke-2. Tengok drama je kot, jangan nak over sangat. Nak tergelak la pulak bila ingat...hehehe.



Apa-apa pun untuk drama " Adamaya" ni, siap pun yang berlakon aku tak kisah, asalkan jalan cerita tu menarik dan pelakon tu pandai berlakon. Confirm cerita tu akan jadi lebih menarik. Betul tak!!!.Drama ni ada dalam 23 episod. Tak ada la banyak sangat kan, so tak ada masalah nak follow.


  • Muka Sein dengan Lisa dah okey sangat dalam gambar kat atas tu. Tapi kenapa la muka Faizal dalam gambar tu berkerut sangat.



Ia mengisahkan Adam dan Maya dijodohkan keluarga masing-masing atas sebab yang kukuh. Selepas kahwin, Adam membawa Maya berbulan madu di kabin kegemarannya di kawasan pendalaman untuk mengenali Maya lebih dekat lagi.


Barulah Adam tahu isterinya suka berjalan dalam tidur dan rasa bertanggungjawab menjaga keselamatan isterinya walaupun Maya tidak menyukainya. Bagaimanapun, Adam sedar bulan madu mereka bukan hanya berdua, tetapi ada orang ketiga, Dani yang sentiasa mengintip mereka.


Dani adalah kekasih Maya di universiti dan dia sering mendesak Maya meninggalkan suaminya, tetapi Maya enggan kerana babitkan keluarga. Adam pula melayan Maya dengan baik. Beberapa tahun berlalu, mereka bahagia dengan kehadiran anak lelaki berusia empat tahun namun rumah tangga Adam dan Maya bergolak dengan kehadiran Dani yang berusaha pelbagai cara untuk mendapatkan Maya. Dani juga sanggup menceraikan isterinya kerana cintanya pada Maya.





Ost Adamaya & I'm Not Single

Dakmie ( Yang Terindah ).mp3


4 comments:

a d r e y n i e e l i s y a said...

best kew crita ni??
huhuhu..
nk tgk...
tp tkut x sempat lakz..

kdg2 still blom smpai umah lagi...
huhu

Khadijah Zek said...

ala sian nya dia...cerita ni best la jugak. tapi cerita ni baru je nak masuk episod ke-3. xpe..kalu x sempat tengok, bole tgk online dekat www.tv3.com.my..

zulkbo said...

salam..
cam best jer citer nie
jom kita tengok??

Khadijah Zek said...

jom kita tengok beramai2...=)