BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

13 April 2010

Menarik....Mari belajar mengira Period anda!!!

Tadi member aku send link ni www.periodcalculator.net, then dia cakap "jangan marah". Aku dah pelik, apa benda yang dia hantar ni??? Gambar hantu lagi ke...tapi kalau baca link tu, tak ada kena mangena dengan gambar hantu pulak kan. Aku pun bukak la. Wow...hari ni dapat lagi satu ilmu sebagai wanita untuk tahu kitar haid kita secara moden. Dah tak payah nak tanda-tanda dalam calendar dah lepas ni. Kalau zaman dulu boleh la, sebab internet tak ada. Zaman sekarang ni, maklumat semua nya di hujung jari anda. Cuma kena rajin tekan mouse je.



*Isi data-data penting
* Jangan lupa tekan dekat arrow warna merah tu



Kalau korang nak tahu kitar haid korang sampai setahun pun boleh. Tapi tak ada la cakap benda ni tepat sangat. Kalau miss pun mesti awal 1, 2 hari atau lambat 1, 2 hari. Kalau yang itu biasa la kan. Tapi kalau lambat sangat atau terawal sanagt tu, kitar haid korang memang la tak teratur dan mungkin korang ni terlampau stress agak nya. Tapi yang paling penting ia juga bagus untuk mereka baru berkahwin yang tengah plan nak kan anak. Apa-apa pun feel free to use this calculator. Tapi kalau wanita-wanita di luar sana rasa kitar haid korang dah memang serabut sangat (tak teratur), cepat-cepat la jumpa doktor ye. Cepat-cepat merawat sebelum terjadi benda yang lagi teruk pada sistem peranakkan kita. Kena la jaga elok-elok kan!!!




*Arrow yang ini pun boleh tekan, kalau nak yang lebih detail

4 comments:

zulkbo said...

salam..
nak kira gak!!
hu hu..

Khadijah Zek said...

waalaikumusalam
hahahaha..kalau la boleh kira, nanti jangan lupa bagi tau dpt berape ye...=)

Mazidul Akmal Sidik said...

Lelaki kena kira apa ya?

Khadijah Zek said...

Erm..entah la bro, sebab tu saya cakap KALAU boleh kira...kira la..hehehe. Tapi yang ni untuk perempuan je, yang lelaki tak jumpa lagi.