BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

08 April 2010

Lagenda Budak Setan the MOVIE.....

Hari ni aku tengok video trailer movie " Lagenda Budak Setan ". Hurm...baru tengok trailer movie je, belum tengok movie nya lagi. Ni pun dah macam excited nak pergi serbu panggung wayang. Novel ' Lagenda Budak Setan ' ni dah lama sangat dalam tahun 90-an dulu. Jalan cerita novel ni pun aku dah lupa. Tapi bila tengok trailer cerita ni macam dah tau je, movie ni mesti sedih. Macam biasa, Farid Kamil dan Lisa Surihani kalau berlakon berdua mesti sweet. Tapi kalau banyak sangat cerita dia orang ni digandingkan bersama, takut orang cepat bosan pulak. Betul tak...Apa-apa pun i love both of them.









****Novel Lagenda Budak Setan****


Membuai jiwa, meruntun perasaan, mengundang ceria segala suka duka terhimpun disini. Adakah senyuman yang tercipta atau airmata kesudahannya?? Hanya Tuhan yang menentukan segalanya. Lebih satu dekad mencipta cinta. Dari lelaki yang tak pernah kenal erti kasih sayang..dia menjadi pencinta agung. Dia tabah mengharungi apa saja..demi sumpahnya mencintai Ayu sehingga ke akhir hayat. Setulus manakah agaknya cinta seorang lelaki yang pernah dilabelkan sebagai 'budak setan' kerana kenakalannya di zaman persekolahan?? Namun, berjayakah dia menyunting Ayu menjadi permaisurinya?? Akan bahagiakah dia?? Mampukah dibuktikan pada dunia..cinta adalah segala-galanya!! Cuma Ayu yang punyai jawapan itu. Dan Allah sebagai penentu!! Dan siapa pula Katerina???




(Credit to ahadiatakashah)


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.







Akan ada di cinema this June.....2010!!!


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.













Adaptasi dari sebuah novel terlaris Malaysia.
SEBUAH LAGENDA CINTA TERHEBAT MUSIM INI.
Filem yang pasti akan merobek setiap perasaan penonton.
Empat jiwa dengan empat rahsia cinta.
Merungkai rahang jiwa KASYAH, AYU, AZMI & KATERINA

8 comments:

Atan Athen said...

lagende budak setan mcm bes......jom tgk nnt

pak long said...

salam...
nampak best jugak citer tu...

Khadijah Zek said...

jooom kita serbu panggung beramai2....(^_^)
tapi mcm sedih je cerita ni..yg sedih2 tu la yg nk pergi tengok kn..

ZooL Hilmi said...

Assalammualaikum....mesti best cerita tu kan....mmm

Khadijah Zek said...

Waalaikumusalam...tgk trailer pun dah mcm best kan..kan...

mantan said...

Best jugak... jom tengok....

Khadijah Zek said...

jom kita gegar kan panggung wayang...=D

alang said...

Lagenda Budak Setan ni antara koleksi Ahadiat Akashah terhebat yg aku ada. Tapi novel2 lain ahadiat pun best gak. Klau tak silap aku Lagenda budak setan ni sekuel dari novel Budak Setan. Ntah la. Aku tinggal novel2 tu semua kat kg. Yg pasti ala2 cerita Ali Setan la kut. :)