BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

21 April 2010

Sedih la sangat...(^_^)





Entry yang agak menyedihkan bagi aku. Bila hujan turun ni, hati tiba-tiba jadi syahdu je. Aku teringat abah dan mak aku, member-member aku yang ada dan yang dah tak ada. Dulu masa di Uitm, aku ada masuk 'Komander'(student Uitm mesti tahu). Badan beruniform macam 'Palapes@Rotu', tapi tak popular sangat kot dekat Uitm aku tu. Sebab ramai budak yang prefer masuk Palapes sebab duit dapat pun lumayan.'Komander' ni elaun tak dapat, penat pun penat. Aku pun tak tahu kenapa aku masuk 'komander' masa tu. Ikut member kot.Tapi aku memang enjoy sangat masa tu.Dapat jumpa dengan member yang sempoi,brothers yang kepala macam sakai,jumpa kakak yang baik hati.


Hari ni memang serius...serius sangat, aku tiba-tiba teringat dekat arwah kakak ain. Aku kenal dia masa masuk komander dulu.Dia memang baik,cantik dan caring dengan kami.Last aku jumpa dia masa Jambori komander di Uitm shah alam.Then dia orang ramai-rami balik terengganu naik satu bus(Uitm dugun,terengganu). Aku tak ikut sebab rumah dekat gombak je. Keesokkan harinya, aku dapat phone call dari member aku, kakak ain meninggal sebab lemas masa mandi air terjun. Memang sedih sangat masa tu, sebab aku masih teringat lagi peluk cium kakak ain masa kita orang nak berpisah hari tu. Aku pun tak tahu kenapa, bila aku teringat je dekat arwah,air mata aku akan mengalir. Aku dah lupa sebenarnya tarikh kematian arwah,tapi aku rasa kejadian tu masa hujung tahun. Boleh dikatakan, kalau nak dekat hujung tahun je aku mesti menangis bila teringatkan arwah. Sebab terasa sangat bila hari ni kita jumpa dengan orang tu, keesokkan harinya orang tu dah tak ada. Aku tak pernah cerita dekat siapa-siapa tentang perkara ni, mungkin sebab aku rasa lepas aku menangis(teringat), lepas tu aku akan okay balik. Aku jenis cepat okey kalau sebab perkara yang sedih-sedih ni.Kalau tiba-tiba aku terasa sedih selalunya aku buat benda dekat bawah ni......


  • jumpa member rapat, then pergi minum dan borak-borak
  • tengok cerita komedi(memang senang sangat nak okey)
  • pergi kacau adik-adik(yang ni pun best jugak)
  • tengok movie
  • makan aiskrim
  • pergi tempat makan yang sedap-sedap
  • jumpa member yang dah lama giler tak jumpa(aku pernah buat benda ni, terkejut dia masa jumpa aku masa tu).

Benda yang aku buat dekat atas ni mungkin bagi korang simple, tapi tidak pada aku.Bukan aku sorang je yang ada story dan feel macam ni bila teringatkan orang yang dah tak ada. Ada orang yang aku kenal, member dia meninggal(aku tak ingat sebab apa), tapi member dia ni suka lepak + tidur dekat rumah member aku ni dan member dia ni suka tidur atas katil dia. Tapi lepas member dia dah tak ada, dia rasa semacam bila nak tidur atas katil tu. Dalam kita sedar tak sedar sebenarnya perangai manusia ni macam-macam bila teringatkan seseorangkan.




Minah tu tengah tengok apa???































La...tengok rumah idaman rupanya...hehehe

9 comments:

FUZY said...

cedihhhh...........

Khadijah Zek said...

sedih ke...hehehehe

pak long said...

salam..
moga rohnya ditempat bersama org-org yg SOLEHAH...amin...

zulkbo said...

salam..
sedey nya entri..nak nagis juga lah
waaa..a..waaaa..aa..cian dia..jangan sedey2
moh kita minum dulu..moga arwah kak ain di tempatkan disisi orang2 yang solehah..al-Fatihah..

Love Says it All~ said...

check out the latest dates for makeup classes!!!

APRIL

24TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150
25TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150

MAY
8TH-9TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

15TH & 16TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

**MAKEUP PROVIDED FOR ALL CLASSES.
**LUNCH PROVIDED
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN
**LIMITED TO ONLY 6 PAX MAXIMUM FOR ALL CLASSES!!!
**BRING YOUR FRIENDS ALONG AND GET RM20 DISCOUNT FOR PERSONAL CLASS & RM50 DISCOUNT FOR BRIDAL CLASS!!!!!

PLACE: SHAH ALAM, SELANGOR

WEEKDAYS CLASS IS ALSO PROVIDED!!! (UPON CLIENT REQUEST, DO MAKE AN APPOINTMENT FIRST BEF0RE CONFIRMING)

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
FB: EYRA RIZAL / eyrarizal@gmail.com
016-2128740 (SMS & CALL WILL DO)

sensei14 said...

yer..sy juga penah mrasai.sgtla sdey bila 2,3 minit lpas tu org tu da xde..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

hurm.

teng0k gambau p0m dah tau. sayu jew :(

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

握壽司Stanley said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚