BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS ?

24 April 2010

Kisah En.Nab & Cik.Nab........





Dulu aku ada bela arnab, member aku bagi seekor je. Memang comel sangat arnab tu sebab baru-baru je lahir. Aku bela dari sekecik-kecik sampai la dah besar sikit. Tapi arnab tu mati sebab, kena main dengan anjing. Anjing tu tak makan pun arnab tu. Tapi dia main gigit-gigit, mungkin sebab tengok arnab tu comel sangat kot. Sedihnya masa tu, adik aku sampai menangis sebab memang sayang sangat dekat arnab tu.First time aku terasa nak bela binatang tapi mati pulak. Binatang lain aku tak suka sangat, dengan kucing pun kureng jugak sebab abah tak suka kucing. Takut nanti adik-adik kena asma sebab bulu kucing tu. Then makcik aku pergi la beli arnab sebab tengok adik aku macam sedih je(kira gantikan arnab tu la). Makcik aku siap beli sepasang lagi. Happy giler budak tu, sebab arnab dia ada balik. Kenapa aku suka arnab???Korang boleh bayangkan tak kalau pagi-pagi kita bangun, lepas tu tengok encik dan cik arnab tengah main kejar-kejar dekat laman rumah. Pemandangan yang sangat aku suka(macam bahagia je kan).



Berbalik kepada cerita tadi. Tak lama kemudian En.nab mati sebab sakit kena hujan.(kakak aku lupa nak bawak en.nab masuk dalam).Tapi cik.nab sihat-sihat je(antibodi badan di kuat kot). Second time ni pun, adik aku melalak-lalak dekat rumah, sebab kita orang lambat bawak en.nab pergi jumpa doktor. Dia mati dalam kereta masa on the way nak ke klinik haiwan. Tinggal la cik.nab ni sorang-sorang. Sedih je dia, sebab kehilangan laki tersayang. Dari sekecik-kecik binatang sampai la sebesar-besar binatang. Bila dah besar ni, faham-faham je la. Perasaan nak disayangi dan nakkan zuriat tu mesti adakan. Cik.nab asyik termenung je, dah tak aktif macam dulu. Makan pun tak banyak.



Kesian tengok cik.nab masa ni.
Macam terseksa zahir dan batin je




Kami ni tak nak la nampak macam zalim sangat. Then pergi la beli en.nab untuk cik.nab ni. Tapi masalahnya sekarang ni, laki dia tak cukup umur la pulak. Tapi dapat laki muda okay apa. Tapi kena la slow-slow dulu. Cik.nab kena la bawak-bawak bersabar ye. Saiz badan memang jauh beza sangat. Takut jugak masa tu sebab cik.nab macam tak boleh nak terima je dapat laki muda ni. Tapi lama-lama cik.nab dah boleh terima teman hidup dia. Dalam rumah tangga ni kena la belajar bersabarkan. Semua ni take time cik.nab.



En.nab masa muda-muda...



Kita boleh tengok beza saiz en.nab dan cik.nab



Sebulan ke 2 bulan kemudian..............












En.nab dah mula meningkat dewasa. Badan pun dah okey-okey sikit, tak ada la kecik macam dulu. Kira separuh dari saiz cik.nab. Naluri kejantanan pun dah ada ................... Okey, kita cepatkan cerita, cik.nab bunting. Gatal jugak en.nab ni kan, laju je dia. Dalam masa cik.nab bunting tu, kami hantar mereka balik ke kampung duduk dengan pakcik aku. Suruh hidup cara kampung pulak, hidup dekat bandar ni bahaya. Takut nanti rosak akhlak anak-anak en.nab dan.cik.nab. Hari yang dinantikan tiba. Cik.nab selamat lahirkan anak sebanyak 7 ekor. Wah...subur betul cik.nab ni. Mereka hidup dengan bahagiannya di negeri hadek(terbalikkan perkataan tu)



  • Okey, sebenarnya tak lama selepas tu cik.nab mati(aku tak tahu kenapa).Anak-anak dia jadi anak yatim dan e.nab jadi duda(itu pun kejap je, biasa la jantan).Sekian...

8 comments:

ahmad said...

tak bagus dia jadi duda lama2...hehehe

Khadijah Zek said...

betul2..dan tak elok janda lama2..hahaha

pak long said...

salam...
memang seni la kalau bela arnab....dagin dia pun sedap jugak..

zulkbo said...

salam..
tanggkap sembelih buat
sate pun sodap..he he

Khadijah Zek said...

pak long : Tak pernah makan daging arnab. ye ke sedap...?

zulkbo : okey, pergi cari arnab lain. Arnab yang ni dah confirm tak boleh...

Education & Life said...

bukan ape cuber kite bele arnab dalam rumah tido atas katil sekali macam omputih buat.. tentu-tentu mereka hidup bahagia selamanya. pas tu dia pon paham erti kasih sayang sesama makhluk Allah Taala. amin..

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛

握壽司Stanley said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社